SOS Barnbyar tar hjälp av Spoon för att lyfta diskussionen om CSR


I den nya boken Affärsaktivisten uppmanar SOS Barnbyar till krafttag inom hållbart företagande och socialt ansvar. Idén att göra en bok växte fram i ett samtal mellan SOS Barnbyar och contentbyrån Spoon och är en del i ett större samarbete som även innefattar tidningar och filmer.

– Affärsaktivisten är en bok som verkligen behövs och vi är oerhört glada att Spoon har hjälpt oss att göra den, säger Anna Ryott, generalsekreterare för SOS Barnbyar.

Boken som släpps i dag är skriven av Anna Ryott i samarbete med journalisten Ulrika Hotopp. I boken möter Anna Ryott några av Sveriges stora näringslivsprofiler, däribland Alice Bah Kuhnke, Antonia Ax:son Johnson, Micael Dahlén och Claes Ekström.

– Spoon har varit ett stort stöd för oss i vår kommunikation på detta viktiga område, och i samband med ett av våra samtal om CSR och mina erfarenheter av att arbeta med detta föddes idén till att sammanfatta tankarna i en bok. Dessutom brinner de för vår fråga och är oerhört engagerade, säger Anna Ryott.

Boken är en del i ett större samarbete där Spoon sedan två år tillbaka tar fram redaktionella produkter i form av tidningar och filmer.

­– Bokens viktigaste uppgift är att inspirera fler beslutsfattare att bli affärsaktivister, som det framgår i boken lönar det sig både på kort och lång sikt att ta ett större ansvar för både människor och miljö, säger Gabriella Wiiala, account director på Spoon. ­

– Samarbetet med SOS Barnbyar betyder mycket för oss och är en viktig del i vårt eget CSR-arbete. Genom att hjälpa SOS Barnbyar med deras kommunikation, kan vi förhoppningsvis bidra till att göra världen bättre, säger Gabriella Wiiala.

Arbetsgrupp på Spoon
Melker Forssén, Chief Creative Director
Gabriella Wiiala, Account Director
Anne-Charlotte Eriksson, Editor
Eva Englund, Art Director
Elsa Larsson, Associated Editor
Åsa Lovell, Editor
Johanna Johansson, Project Manager Digital Media
Martin Engqvist, Editorial Development
Ola Johansson, Web TV Producer
Lars-Petter Steen, Web TV Producer

Kontakt:
Gabriella Wiiala, Account Director, Spoon.
08-442 96 12

Jessica W Sandberg, PR- och Pressansvarig, SOS Barnbyar
08-545-832-09

Om SOS Barnbyar
I över 60 år har SOS Barnbyar gett barn som har blivit föräldralösa eller övergivna ett nytt hem, en familj och utbildning i någon av våra 500 barnbyar runt om i världen. Vi arbetar också med stödja utsatta familjer så att barn inte ska behöva bli föräldralösa eller överges. SOS Barnbyar är politiskt och religiöst obunden och arbetar för att förverkliga FN:s Barnkonvention.

Om Spoon:
Spoon är Sveriges mest prisbelönta content agency och har lång erfarenhet av såväl tryckt som digital kommunikation. Företaget har omkring 120 anställda på kontor i Stockholm och Göteborg och omsätter över 200 miljoner kronor.