Spoon får ny grafisk identitet

Nordens största contentbyrå byter grafisk profil inför det nya året. Med en starkt växande verksamhet och med flera nyetablerade kontor i hela Norden ökade kravet på en ny grafisk identitet.

– Spoon har gjort en väldigt spännande resa från tremannaföretag i en gammal mjölkbutik till en stor kommunikationsbyrå med verksamhet över hela Norden och med hela världen som arbetsfält. Vi växer och utvecklas hela tiden och därför är det naturligt att vår visuella identitet också utvecklas, säger Melker Forssén, chief creative director på Spoon.

Spoon har sedan 2014 en ny intern varumärkesplattform. Denna manifesteras nu visuellt.

– Dessutom är det en tradition på Spoon att byta look. Det här är femte generationens identitet sedan starten 1998, säger Melker Forssén.

Den största i det nya grafiska uttrycket är den handritade logotypen som skapats i samarbete med den franska typografen och kalligrafen Claire Coullon. Hon fick uppdraget att arbeta fram en handgjord ordbild med ett personligt och varmt uttryck. Ett arbete som skedde i nära samarbete med David Linder, creative director på Spoon i Stockholm och ansvarig för den övergripande omgörningen av den grafiska identiteten.

– Claire är en fantastisk artist med en enorm hantverkskänsla och ett stort och lyhört sinne för vad vi eftersökte. Jag har sällan jobbat med med ett sådant fullblodsproffs och hela arbetsprocessen med Claire har varit fantastiskt kul och lärorik, säger David Linder, creative director på Spoon i Stockholm.

Spoon uppdaterar dessutom sin sajt med nytt utseende, nya funktioner och helt nytt innehåll. Allt samlas numera under den nya domänen www.spoonagancy.com.

– Vår nya sajt är navet i vår kommunikation, och en viktig del i Spoons ambition att bli en viktig internationell aktör. Vårt mål är att bli en stark europeisk röst i det pågående samtalet om kommunikation i allmänhet och content marketing i synnerhet. Vi kommer löpande publicera artiklar, filmer, guider och annat material som kan bidra till att utveckla och föra vår bransch framåt. Vår sajt kommer bli en viktig resurs för marknadsförare som är nyfikna på, eller arbetar med, content marketing, säger Björn Owen Glad, marknadsansvarig på Spoon.

Här kan du se en kort dokumentär om Claire Coullon som har skapat Spoons nya logotyp.