Spoon Göteborg söker: Specialist inom digital distribution med fokus på sociala medier

Din huvuduppgift kommer att vara att ge digitala vingar åt globala kunder och innovativa framtidsprojekt, i nära samarbete med Spoons kreatörer. Vi är en starkt idédriven byrå där analys, strategi, kreation och produktion är precis lika viktiga och väl integrerade i alla våra kundteam. Där har du en given plats.

Du kommer arbeta med alla de stora sociala plattformarna, analysera data och målgrupper, du blir en rådgivare för hur innehållet ska optimeras, du definierar och sätter mål och KPI-er och planerar distributionsupplägg. Arbetet sker på både svenska och engelska i tal såväl som skrift.

Du:

  • Förstår innehåll och har en bra känsla för hur- en story bör berättas beroende på syfte, målgrupp, budskap och plattform. Kort eller långt, texter, bilder, film, podcast eller explainervideo – eller alltihop sammantaget, på olika sätt.
  • Har en förståelse för olika sociala plattformars tekniska villkor och vilka möjligheter och begränsningar de omfattar. Du följer noga den makalöst snabba utvecklingen i medie- och kommunikationsvärlden, och har djupa och aktuella insikter om hur förändringar i användarbeteende och algoritmer kan användas och implementeras i praktiken.
  • Har en analytisk förmåga och tycker det är underbart härligt att dumpa ut data från plattformar, scrolla stora Excel-ark, sortera ut viktiga data och hitta samband, och kan också förklara krångliga saker på ett enkelt sätt.
  • Har lätt för att ta till dig ny kunskap och vågar experimentera och testa dig fram för att hitta nya vägar framåt.

Det är också bra om du:

  • Har jobbat i de olika sociala plattformarnas annonsverktyg
  • Har jobbat med både organisk och köpt sökoptimering
  • Behärskar Google Analytics
  • Har koll på Adobes program som exempelvis Photoshop, Premiere Pro och After Effects

Känns det rätt, blir du nyfiken? Kanske jobbar du på en kommunikationsbyrå, på en redaktion eller av på kundsidan? Du kan vara en rutinerad räv eller så är du i starten av din karriär. Oavsett – om du vill jobba på en av Sveriges mest prisbelönta och största kommunikationsbyråer – sök!

Tjänsten är en tillsvidaretjänst och är placerad på Spoons Göteborgskontor. Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt, senast den 29e mars 2019.

Spoon är en contentbyrå. Vi skapar starka och meningsfulla upplevelser för våra kunders målgrupper. Vi gör engagerande kommunikation som paketeras för och distribueras i en mängd olika kanaler. Vi ser till att rätt innehåll når ut och påverkar mottagaren. Vi ger varumärken mening och innehåll, på riktigt.

Skicka ditt CV och ett personligt brev till work.gbg@spoon.se så snart som möjligt då rekryteringsprocessen pågår löpande.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta jorgen.svedberg@spoon.se

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!